Advertisement

Rețetă tradițională de cartofi la cuptor

Rețetă tradițională de cartofi la cuptor

 

Deși este o mâncare ușoară și foarte ușor de preparat, cartofii copți la cuptor au nevoie de un minim de cunoștințe despre cum trebuie să îi prepari. Sunt extrem de delicioși și hrănitori asigurând necesarul de valori nutriționale. Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g ofera 70 de calorii, cu toate acestea, ei contin foarte putine grasimi (doar 0,1 g per 100 g) si deloc colesterol.
Uite cum se prepară cei mai buni cartofi la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 4 linguri ulei de măsline de calitate
  • 40 ml supă de pui
  • 1 linguriţă oregano
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un praf de sare grunjoasă
  • o jumătate de linguriţă boia dulce
  • 3 căţei de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi
  • 2 lămâi
  • piper după gust
  • pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncalzeste la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curată, se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe potrivite.
Lămâile le radeți într-un castron după ce le-ați spălat bine. Stoarceți și amestecați sucul. Adăugați ulei, sare, piper, boia, oregano şi usturoi. La final se adaugă supă de pui şi se omogenizează.
Cartofii se pun într-o tavă adâncă şi se îmbracă în sos. La final se presară cu sare grunjoasă şi boia. Ultimul pas, pătrunjelul.
Cartofii se dau la cuptor 30 de minute, apoi se întorc şi se mai lasă 20 de minute, până se pătrund. Se servesc calzi. Poti adăuga crenguțe de rozmarin proaspete.

Poftă bună!