Advertisement

A luat o lămâie și a tăiat-o pe jumătate

A luat o lămâie și a tăiat-o pe jumătate

A luat o lămâie și a tăiat-o pe jumătate, apoi a înfipt cuișoare în pulpa zemoasă. Pare ciudat, dar efectul este unul neașteptat! Uite ce se întâmplă când le amesteci:

Acest truc a fost descoperit de cultivatorii de lamai, care au observat ca anumite insecte lipsesc din gradina lor.

Cuisoarele, un condiment obtinut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic din familia mirtaceelor, care mai include printre altele mirtul si eucaliptul, sunt folosite de multe secole ca pesticid natural, datorita uleiului de eugenol pe care il contin.

Uleiul poate fi extras din cuisoare cu ajutorul unui acid, de exemplu acidul citric din lamai. Astfel, daca taiem o lamaie si introducem in pulpa cuisoare, acestea vor degaja uleiul respectiv in aer, tinand astfel la distanta viespile, tantarii, mustele si alte insecte periculoase.

Cuisoarele sunt cultivate in doar cateva tari, dar sunt folosite in toata lumea. Au un efect de calmare a mucoasei bucale si au si alte proprietati medicale.

CITESTE SI: De fiecare dată, vecina mea lăsa două jumătăți de lămâi, peste noapte, în cuptor și nu înțelegeam motivul. Într-o dimineață, am întrebat-o și mi-a arătat de ce. Când am văzut… am început să fac și eu același lucru!

Acesta este un truc care iti va fi de folos la curatenia generala din casa.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tai o lamaie in jumatate si sa o lasi in cuptor peste noapte. Cand te trezesti dimineata, deschide cuptorul si ferestrele si vei scapa de o problema cu care multe gospodine se confrunta.

Mirosul care se elibereaza de cele doua lamai scoate aerul deranjant din casa si ucide mustele si tantarii.

Alte trucuri care implica lamai:

  • Acestea pot fi folosite si in curatarea casei. Trebuie doar sa amesteci suc de lamaie si apa si poti spala recipientele din plastic. Grasimea se indeparteaza cu succes, la fel si petele si mirosul
  • De asemenea, cu suc de lamaie poti reimprospata blatul de bucatarie. Acesta absoarbe multe mirosuri datorita ingredientelor folosite la gatit, astfel ca le poti indeparta cu ajutorul lamaii.
  • Poti folosi zeama de lamaie in scopul de a curata robinetele de inox. La fel se poate proceda si cu parchetul laminat, in special in cazul in care ai varsat ceva pe el motiv pentru care a devenit lipicios.
  • Sucul de la o lamaie pus in masina de spalat ofera un parfum deosebit hainelor tale.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!