Advertisement

Aceasta este rețeta pe care am căutat-o timp 15 ani după o excursie în Portofino

Aceasta este rețeta pe care am căutat-o timp 15 ani după o excursie în Portofino

Când mi s-a dat cadou un bilet la un tur al Europei, fericirea mea a fost nemărginită.Mi-am sarbatorit ziua de nastere in Italia, visul oricarei fete la 17 ani! Am petrecut in minunata stațiune de pe litoral din Portofino din care imi aduc aminte nu numai de piața orașului, ci si de un mic port și case colorate. Un loc special aici este bucătăria. În ea nu întâlniți prajituri precum „Tiramisu” și „Caprese”, toate felurile de mâncare sunt simple. Imi amintesc cu drag, cum în Portofino,  mi-am sarbatorit ziua cu un tort absolut delicios de portocale.  De atunci nu am mai putut sa imi iau gandul de la el, a fost dragoste la prima vedere. Din pacate, eram prea timida atunci ca sa pot vorbi cu cineva pentru reteta si nici nu cred ca mi-a dat prin cap. Eram prea emotionata ca sa gandesc. De-a lungul timpului am cautat in cartile de bucate acea reteta, dar n-a fost chip pana intr-o zi. Acum dupa ce am gasit o reteta asemanatoare si am adaptat-o pentru a obtine gustul acela, am reusit!

Este un tort care sigur va fi pe gustul tuturor. De ce ai nevoie:

Ingrediente: 150 g unt moale, 4 oua, 150 g de faina de cea mai buna calitate, 2 lingurite praf de copt, esenta de vanilie, 2 portocale mari, 125 ml apa, 200 g zahar pudra

Mod de preparare: Pentru portocale, preparați siropul de zahăr : amestecați apă și zahăr pudră într-o cratiță cu un fund gros. Puneți amestecul la foc mediu și amestecați constant până când pulberea se dizolvă și siropul devine transparent.
Spălați portocalele bine cu apa si stergeti-le inainte. Taiati-le felii subtiri si puneti-le pe un servetel absorbant pentru a elimina sucul in exces.
În siropul de zahăr fierbinte, adăugați esență de vanilie, amestecați și scufundați feliile de portocale in zeama. Țineți focul timp de 2 minute și opriți-l. Lasă fructele citrice să absoarbă vanilie și zahăr.
În timp ce portocalele se răcesc, pregătiți aluatul. Într-un recipient separat, amestecați untul cu un amestecător cu pulbere . Nu opriți amestecul, adăugați ouale unul câte unul, esență de vanilie, praf de copt și făină străpunsă printr-o sită. Aluatul nu ar trebui să fie prea gros.
Acoperiti un vas de coacere cu hartie de copt si putin ulei. Adaugati portocalele deasupra aluatului si turnati restul de sirop.
Coaceti trtul timp de 40 de minute la 190 de grade.
Veti scoate din cuptor o bunatate de tort de care nu va veti mai putea dezlipi.
Pofta buna!