Advertisement

Cârnați tradiționali de casă

Cârnați tradiționali de casă

Carnea de porc este foarte agreată la români, din aceasta putând pregăti o varietate de preparate tradiționale foarte gustoase. Printre aceste preparate pregătite la diferite ocazii sau sărbători, se regăsesc și cârnaţii de casă. Este foarte comod sa cumperi carnatii din comert, dar gustul celor facuți în casă te duc cu gândul la cei ai bunicii din copilărie… De aceea ți-am pregătit astazi o rețetă din care vei învăța cum să faci cei mai buni cârnați de casă! Am pregătit rețeta asta special pentru voi!

Ingrediente pentru aproximativ 25 cârnaţi:

  • 3 kg carne porc mai grasă
  • 1,5 kg carne vită
  • 3 căpăţâni usturoi
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingură boia iute
  • 1 linguriţă piper
  • sare grunjoasă, ½ linguriţă ienibahar
  • mate de porc.

 

Mod de preparare:

1. Cureţi maţele şi le speli. Le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar ai grijăsă nu le rupi. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.
2. Tai carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un vas. Pisezi usturoiul, îl freci cu un praf de sare, torni puţină apă şi omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci şi pui treptat din saramură, frământând bine. Laşi să se aromatizeze peste noapte.
3. Montezi pâlnia de cârnaţi la maşină de tocat şi umpli maţele. Ai grijă să nu fie prea îndesaţi, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge. Când termini, îi laşi atârnaţi câteva ore înbucătărie să se usuce, apoi îi scoţi pe balcon şi îi înşiri pe sârmă, să se zvânte la rece.
Pofta buna!

Dacă ți-a plăcut rețeta distribuie și prietenilor!