Advertisement

Cartofi la cuptor umpluți cu cașcaval topit și bacon

Cartofi la cuptor umpluți cu cașcaval topit și bacon

Esti in pana de idei si vrei sa prepari ceva rapid si delicios? Ce zici de cartofi umpluti cu cascaval si sunculita? Se fac usor si sunt buni pentru orice moment al zilei, fie ca ii servesti la pranz sau la cina.

 

Cartoful e unul din alimentele de baza, extrem de versatil in preparatele culinare. Este leguma care ne scoate din bucluc atunci cand nu mai stim ce sa gatim. Cartofii pot fi gatiti la cuptor sau pot fi prajiti in tigaie ori fierti. Sa nu uitam nici de piureul de cartofi, delicios mai ales langa niste copane zdravene de pui sau chiftelute.

Ingrediente pentru o reteta simpla de cartofi umpluti:

6 cartofi mari;
o ceapa;
jumatate de ardei gras galben;
200 de grame de sunca presata;
100 de grame de cascaval;
60 de grame de ciuperci

mozzarella, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Toaca ceapa, ardeiul si sunca separat si pune-le putin la calit, intr-o tigaie teflonata. Nu exagera cu uleiul, pentru ca fiecare se va topi din grasimea sa.

2. Adauga la final un sfert de cana de apa pentru inabusirea legumelor. Cand apa scade, adauga si ciupercile.

3. Curata cartofii de coaja si scobeste mijlocul acestora, cu ajutorul unei lingurite.

4. Umple apoi cartofii cu sunca amestecata cu ceapa si ardei, si adauga cascavalul. Poti prepara si un sos separat, din smantana si usturoi, pe care sa il pui deasupra cartofilor.

5. Pentru un plus de savoarea, adauga mozzarella la final, peste cartofii acoperiti de sosul alb.

6. Cartofii sunt gata in aproximativ 10 pana la 15 minute, la cuptor la 200 de grade C.

Ii poti consuma de sine statatori sau impreuna cu niste carnati de la pomana porcului. Cartofii pot fi serviti atat la masa de seara, cat si la pranz. Acestea fiind spuse, nu ramane decat sa va urez pofta buna!