Advertisement

Cea mai bună brânză din migdale pe care am mâncat-o vreodată! Se prepară mai simplu decât ne-am imagina și este un preparat extrem de sănătos

Cea mai bună brânză din migdale pe care am mâncat-o vreodată! Se prepară mai simplu decât ne-am imagina și este un preparat extrem de sănătos

Este o rețetă de bază a brânzei din migdale, foarte ușoară și cu un rezultat absolut delicios. Am pregatit o varianta bruta, tip brinza proaspata, cu usturoi si arpagic, iar cealalta, usor coapta, invelita in seminte de susan. Opțiunea mea preferată a fost „brânza” de migdale cu usturoi și arpagic. Rezultatul este o cremă ideală pentru a o servi ca un aperitiv care, în plus, conține numai grăsimi mono și polinesaturate, adică grăsimi sănătoase.

Este o reteta potrivita pentru vegani, persoanele cu alergii la proteine ​​din lapte, intoleranta la lactoza si, de asemenea, pentru intoleranta la gluten sau pentru cei care tin post.

Aceasta reteta este apreciata de toti membrii familiei, deoarece este placuta la gust si inedita. Se prepara usor si se poti gasi o varietate de moduri in care sa ,,ambalezi” aceasta crema , branza de migdale.

Este necesar să o pregătiți cu o zi înainte de a dori să o consumați. De exemplu, în dimineața zilei precedente.
Aveți nevoie de un blender sau de un mixer puternic pentru a zdrobi migdale cât mai mult posibil.

Ingrediente:

160g de migdale decojite, înmuiere timp de 6 ore sau mai mult (Dacă nu aveți o scară de bucătărie, măsurătorile sunt echivalente cu 1 ¼ căni de migdale întregi decojite sau 1 ¾ de cești de făină / masă de migdale.), 2 linguri de suc de lamaie, 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
½ cățel de usturoi, 1 lingurita de sare de mare sau cafea de sare, 100-120 ml apă plata

Acoperire:
arpagic, semințe de susan

Mod de preparare:

Dacă aveți migdale cu coaja, trebuie să le înmuiați în apă fierbinte pentru a îndepărta coaja. În câteva minute puteți îndepărta ușor pielea.
Odată curățate, sunt înmuiate timp de aproximativ 6 ore; trebuie să fie suficientă apă pentru a le acoperi.
Scurgeți migdalele și puneți-le în blender împreună cu suc de lămâie, ulei de măsline virgin, usturoi, sare și 80 ml de apă (este preferabil să adăugați apă pentru a pune mult de la început).
Mixati la putere maximă până când obțineți o cremă fina, acest proces poate poate dura câteva minute. Faceți-l puțin câte puțin, va trebui să împingeți compozitia care rămâne pe laturile blenderului.Trebuie să obțineți totul zdrobit în mod egal. Dacă compozitia este prea groasa și nu se amestecă bine, adăugați o lingură de apă și continuați să amestecați. Repetați operațiunea dacă este necesar. Aluatul trebuie să aibă o textura moale, dar densă.
Când termianti de amestecat, scoateți amestecul de la blender și plasați-l într-un filtru sau într-o sită cu garnitură subțire. Plasați filtrul într-un recipient destul de adânc, astfel încât filtrul să nu atingă fundul. Acoperiți cu folie de plastic și depozitați-le în frigider peste noapte.
În dimineața următoare, branza de migdale poate fi modelata. Se prepara aluatul și se pune fiecare porție pe o farfuriuta. În această etapă va fi dată forma.
Acum există două opțiuni: o versiune brută și o altă versiune coaptă.
Varianta brută cu arpagic: tăiați bine arpagic si asezonati branza. Puteți mânca imediat sau puteți stoca „branza” în frigider într-un recipient acoperit sau o puteți acoperi cu folie de plastic.
Versiunea de copt cu semințe de susan: Preîncălziți cuptorul la 170 ° C. Răsuciți ușor cealalta „branza” cu semințe de susan, coaceți timp de 25-30 minute pentru a-i oferi un gust diferit de cea bruta.
Odată rece, este stocat în frigider.
trucuri:

Această rețetă poate fi îmbunătățită prin adăugarea drojdiei alimentare (va da mai multă aromă brânzei),
În loc de arpagic sau susan, puteți pune semințe de floarea soarelui, nuci sau fără nici un alt ingredient pentru a obține aroma de bază.
De asemenea, puteți utiliza migdale solide pentru a evita stadiul de procesare a migdalelor.
Se păstrează acoperit în frigider timp de până la 4 zile.

Oricare ar fi metoda aleasa, recomandam cu drag acest produs atat de sanatos si cosnistent! Pofta buna!