Advertisement

Chifteluțe marinate ca la mama acasă

Chifteluțe marinate ca la mama acasă

Întotdeauna am fost fermecată de gustul chifteluțelor, de aroma verdeții din interior în combinație cu ceapa și carnea, și inclusiv de mirosul care se simțea în casă atunci când mama le pregătea. O bunătate fără egal! Sau poate că este egală cu chifteluțele marinate care sunt surate cu chifteluțele simple sau poate chiar puțin mai interesante. Contează la ele cum este sosul în care le scufunzi, cum îl prepari și cum îl condimentezi.

Astăzi îți las o rețetă de chifteluțe de pui pe care mama m-a învățat să o fac, acum la maturitate. Nu de alta, dar imi plăcea mult să o las pe ea să le prepare, era mai ușor gândeam eu. Ei bine, nu. Această rețetă de chifteluțe marinate delicioase este foarte simplu de pregătit pentru oricine.

Ingrediente:

  • 600 g carne tocata amestec porc si vita
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar, patrunjel)
  • 1 felie paine veche
  • 2 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 50 ml vin alb
  • zahar
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • tarhon sau foi de dafin

Mod de preparare:

O ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa rece si stoarsa, cu ceapa calita, oul batut si verdeata tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se formeaza chiftelele, se trec prin faina, se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servet de hartie si se pastreaza intr-un vas acoperit.
Pentru sos, cealalta ceapa se taie rondele si se caleste in putin ulei. Se stinge cu vin si se fierbe inabusit 5 minute. Se adauga o lingurita rasa de faina amestecata cu 50 ml apa rece  si pasta de rosii. Se fierbe 5 minute, apoi se condimenteaza cu mustar, sare si piper, se adauga zahar, otet si foi de dafin sau tarhon. Se ia de pe foc, se acopera si dupa 5 minute se poate servi.

Mie imi place sa le servesc alaturi de piure sau paine. Tu le poti servi dupa preferinte!

Pofta buna!

Daca ti-a placut retetea, recomand-o si prietenilor!