Advertisement

Ciorbă de pui peruană

Ciorbă de pui peruană

Astăzi călătorim și bucătărim după o rețetă originară din Peru, ,,patria incașilor’’ și anume Chupe de pollo, în traducere ciorbă de pui peruană! Această rețetă este una veche, inspirată de tradiția zonei, și extinsă în ziua de astăzi până în Caraibe.

Ingrediente: 1 piept de pui CocoRico, smântână lichidă de gătit, ulei de măsline, 3 căței de usturoi
1 ceapă, 1 știulete de porumb, ½ rădăcină de țelină, brânză feta cubulețe, coriandru după gust.

Ingrediente pentru supa de pui (în care se fierbe puiul) : 1 praz, 1 țelină, 1 pui grill CocoRico
Ingrediente pentru mixul picant: jumătate de ceașcă de ulei de măsline, chili
Mod de preparare:

Primul pas: Supa de pui: Pune toate legumele menționate puțin mai sus pentru supa de pui alături de puiul CocoRico, tăiat bucăți, la fiert. Îndepărtează spuma și excesul de grăsime, când începe să dea în clocot. Păstrează oala pe foc încă 20 minute fără a-i pune sare și apoi ia-o de pe foc.
Al doilea pas: Pregătește mixul picant
Amestecă uleiul de măsline cu chili până când obții o pastă consistentă.
Al treilea pas:
Pregătirea propriu-zisă a ciorbei: Într-o oală călește usturoiul, ceapa și ardeiul în ulei de măsline, până când acestea prind o culoare aurie. Adaugă supa de pui, pieptul de pui fiert și stiuletele de porumb. Ține la foc mediu 15 minute. Adaugă și restul puiului în bucăți de mărime medie. (după preferință). Scoate știuletele și ,,dezbracă-l’’adăugând boabele de porumb în ciorbă. Ia într-un castron puțină zeamă din ciorbă și răcește-o. După ce a ajuns la temperatura camerei amestec-o cu smântâna de gătit și cu mixul picant până se omogenizează. Adaugă puțin ulei de măsline pentru o o aromatiza. Adaugă acest amestec în oala cu ciorbă și omogenizează. Ia oala de pe foc și orneaz-o cu pătrunjel proaspăt. CocoRico îți urează poftă bună!