Advertisement

Dulceață de căpșuni după rețeta bunicii. Copiii o cer în fiecare an, pentru că nu se pot sătura

Dulceață de căpșuni după rețeta bunicii. Copiii o cer în fiecare an, pentru că nu se pot sătura

Iata ca a venit iar vara cu roadele sale si cu cele mai iubite fructe: capsunile
Pentru ca ele nu dureaza mult, avem ocazia sa le cumparam in cel mai bun moment si sa le pregatim termin pentru a ne ajunge toata iarna si pentru a ne bucura de bunatatea lor.
Tinem sa va anuntam ca dulceata de capsuni iese perfect si cu fructe super coapte, avand avanyajul de a fi deja suficient de dulci si aromate.
Este nevoie sa le spalati foarte bine si sa inlaturati coditele si crengutele existente.

De ce ai nevoie:

3, 5 kg de capsuni, 2,5 kg de zahar, zeama de la 2 lamai.

Mod de preparare: Pregătiți cu grijă fructele. Luați o cratiță profundă cu un fund gros, puneți un strat de capsunisi presărați zahărul deasupra. Apoi, din nou, un nou strat de căpșuni, apoi zahăr pana ce terminati cantitatea de capsuni. Puneti oala deoparte și lasati-o peste noapte în frigider, astfel căpsunile isi vor lasa suc și zahărul se va dizolva.
Luați oala din frigider și puneți-o pe foc. Aduceți continutul la fierbere, adăugați zeama de lamaie (optional si felii de lamaie) si amestecati incet. Este recomandat sa clatinati oala dintr-o parte in alta pentru a nu storci fructele.Se fierb la foc mediu pana cand obtineti textura/densitatea potrivita pentru dulceata.In timpul fierbetii se va forma o spuma cu impuritatile din fructe, pe care este bine sa o inlaturati imediat cum apare. In borcane sterilizate, se toarna dulceata fierbinte si se inchide ermetic imediat. Se intorc pentru aproximativ 20 minute cu capacul in jos. Se intorc iar in pozitia initiala, unde vor fi acoperite cu prosop pentru a se raci mai greu, astfel se va crea o conservare indelungata.
Dulceata de capsuni este gata de savurat de cate toata familia
POfta buna!

Vezi si reteta pentru gem de mere, pere, prune

Ingrediente: 2 kg fructe, 2 kg zahar, 200 g nuci macinate.

Mod de preparare: Fructele se spala, se curata de seminte, samburi, se dau pe razatoare sau se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu zaharul si se pun la fiert la foc mic. Cand siropul a scazut suficient de mult, se adauga nucile, se mai fierb mpreuna 2, 3 minute. Se lasa la racit, se pun in borcane si se inchid bine. Se acopera cu prosoape.

Pofta buna alaturi de familie!