Advertisement

Maioneză de cartofi de post cu pătrunjel. Sigur nu ai mai mâncat așa ceva

Maioneză de cartofi de post cu pătrunjel. Sigur nu ai mai mâncat așa ceva

Fie ca  vrem sa profitam de legumele de sezon, sau ca ne dorim sa renuntam la carne si la produse de dulce, astazi avem pentru tine o reteta absolut delicioasa si simplu de preparat: maioneza de cartofi cu patrunjel

Ingrediente: 2 cartofi, 1 ceasca de ulei, zeama de la o lamaie, mustar, sare, piper

Mod de preparare: Cartofii se curata, se fierb foarte bine in apa cu sare. Dupa ce au fiert, cartofii putin calduti se farama si se adauga putin cate putin uleiul, zeama de lamaie si mustarul. Se potriveste de sare si piper. In loc de cartofi se poate folosi si o telina mare. Se dau prin blender pana devin foarte fini. Se adauga patrunjel si se serveste simpla sau cu orice alta agrnitura, inclusiv salata.

Vezi si reteta pentru maioneza de fasole:

Ingrediente: 1 ceasca de fasole boabe, 1 ceasca de ulei, zeama de la o lamaie, sare, piper.

Cum se prepara: Fasolea foarte bine fiarta se zdrobeste cu lingura de lemn si se trece prin sita. Apoi se adauga putin cate putin ulei, zeama e lamaie. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu salata de vara, paine sau ceapa calita.

Vezi si reteta pentru scordolea de cartofi:

Ingrediente: 4 cartofi, 4 catei de usturoi, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei, sare, piper

Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie in patru si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se farama foarte bine. Usturoiul se curata, se piseaza cu putina sare si se amesteca cu pasta de cartofi. Se adauga uleiul, zeama de lamaie si se potriveste de sare si piper.

Vezi si reteta pentru sos de ciuperci

Ingrediente: 1 conserva de ciuperci, 2 linguri de faina, 1/2 l supa sau apa, 1 lingura pasta de rosii, 3 linguri margarina, 1 pahar de vin, sare, piper

Mod de preparare: Ciupercile se spala, se taie felii si se trec printr-un jet de apa. Apoi se inabusa in margarina, se adauga sosoul, sarea, piperul, si se lasa la fiert. Sosul se prepara astfel: faina se amesteca cu supa de legume sau apa la foc mic, pana se ingroasa. Apoi se adauga pasta de rosii diluata in putina apa, vinul, sarea si margarina si se amesteca bine pe foc.

Pofta buna!