Advertisement

Mâncare de fasole cu costiță de porc

Mâncare de fasole cu costiță de porc

Fasolea cu costiță afumată este una dintre mâncărurile tradiționale preferate atât de români cât și de turiștii străini. O delicatesă tradițională, o combinație care nu poate fi înlocuită de alte mâncăruri, cu o savoare unică te îmbie la gastronomia autentică cu care ne mândrim peste tot în lume. Din păcate multă lume gătește fasole, dar nu toată lumea știe exact cum să o prepare ca să iasă delicioasă. Iată de ce ai nevoie pentru a surprinde pe oricine ar gusta din mâncarea pregătită de tine!

 

Ingrediente:

400 gr fasole boabe

1/2 telina mica

1 ceapa mare

1 morcov

5 linguri sos de rosii cu ardei

1/2 lingurita cimbru uscat

sare si piper dupa gust

70 ml ulei

500 gr costita (de casa)

5 fire de mărar verde

Mod de preparare:

Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 min se inlocuieste apa. Procedura se repeta de 2 ori.
Legumele (morcovul, telina, ceapa) se spala, se curata si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins si se adauga costita afumata
Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
In grasimea ramasa adaugam legumele si le calim 2-3 min.
Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 min.
Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile decostita.
Sosul trebuie sa acopere fasolea si costita.
Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 min – 180C , pana capata o crusta fina.
Se serveste cumarar taiat marunt. POFTĂ BUNĂ!

Dacă ți-a plăcut, distribuie și prietenilor!