Advertisement

Ouă scoțiene

Ouă scoțiene

Astăzi îți prezentăm un preparat foarte gustos pe care cu siguranță vei fi încântată să îl deguști. Iată cum se prepară ouăle scoțiene! Inițial, învelișul acestor ouă se prepara din carne de cărnați, iar ulterior datorită conținutului de proteine de calitate și al vitaminei B, cei mai mulți folosesc carnea tocată de pui.

Ingrediente:

6 ouă, 500 gr carne tocată 100% din piept de pui CocoRico, piper, sare, 200 gr făină, 100 gr pesmet

Mod de preparare:

Fierbe 4 ouă între 2 și 4 minute, mișcându-le permanent astfel încât gălbenușurile să fie mereu în centru cratiței. După ce s-au fiert, pune ouăle într-un vas cu apă rece și răcește-le. Curăță-le delicat coaja în apă.Sparge câte un ou în două boluri și bate-le. Adaugă pesmetul peste un ou bptut și amestecă. Adaugă și făina peste cel de-al doilea ou bătut și omogenizează cu un tel. Adaugă puțină apă până ce consitența oului cu făină va fi cremoasă.

Pune carnea de pui CocoRico într-un bol, asenozeaz-o cu sare și piper și amestec-o uniform. Dacă îți place ketchup-ul poși adăuga puțin în carne pentru a-i da o aromă și culoare mai puternică.

Amestecă apoi carnea cu mixul de ou cu pesmet și adaugă 100 de grame de varză tăiată mărunt. Amestecă până se omogenizează.

Crează apoi forma unei chiftele întinse, tăvălește oul în făină și adaugă-l peste chifteaua de carne. Înfășoară apoi oul în carnea de pui tocată, astfel încât oul să fie în interiorul chiftelei.

Odată formată chifteaua, scufund-o în amestecul de făină cu ou, apoi în făină.

Repetă procedura și pentru restul de ouă rămase.

După ce ai terminat de încorporat ouăle în chiftele, pune-le într-o cratiță cu ulei încins, amestecându-le din când în când pănă capătă o culoare aurie.

Scoate ouăle pe un șervețel pentru a se scurge eventualul ulei, iar apoi le poți servi cu plăcere alături de familie!

Acest preparat are o savoare deosebită și de aceea ți-l recomandăm cu drag! Poftă bună!