Advertisement

PATE DIN OUĂ, UN MIC DEJUN DELICIOS, SĂNĂTOS ȘI SIMPLU DE PREGĂTIT

PATE DIN OUĂ, UN MIC DEJUN DELICIOS, SĂNĂTOS ȘI SIMPLU DE PREGĂTIT

ateul de ouă este o idee excelentă pentru un mic dejun versatil, întrucât poate fi servit atât ca umplutură pentru clătite sau coșulețe, cât și simplu ,uns pe pâine. Este un deliciu absolut, cu minim de efort!

Ingrediente:

3 ouă, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 3 linguri de nuci mărunțite, ulei de măsline, sare după gust

Mod de preparare

Puneți ouăle într-o cratiță cu apă rece. Aduceți la punctul de fierbere și mai fierbeți-le încă 10 minute.2 Tocați mărunt ceapa și căliți-o în ulei de măsline până se înmoaie. Mai lăsați-o la călit încă 5-7 minute, la foc mic. Spre final, adăugați usturoiul pisat. Turnați apă rece peste ouăle fierte, ca să se răcească mai rapid. Curățați-le și tăiați-le cuburi mari. Mărunțiți cu ajutorul blender-ului ouăle și ceapa. Apoi adăugați nucile uleiul de măsline în care ați prăjit ceapa. Mărunțiți ingredientele până obțineți o pastă omogenă.Adăugați sare după gust.

 

Vezi si reteta pentru pateuri cu branza:

Pateurile cu branză sunt una dintre gustările noastre preferate. Deși sunt patiserii la orice colț de stradă, nimic nu se compară cu siguranța și gustul savuroaselor pateuri cu brânză de casă. Mirosul pe care îl simți în propria bucătărie nu poate fi reprodus de nicio patiserie, drept urmare îți prezentăm o rețetă de pateuri cu brânză, bună, bună de tot! De asemenea le pitem face fix după gustul nostru, adica cu aluat bun, cu muuulta branza si pe care le putem servi la scurt timp dupa ce le-am scos din cuptor. Pateurile cu branza se fac cu aluat foietaj, care poate fi un foietaj din comert dar, daca aveti timp la dispozitie, va recomand din suflet sa preparati acasa aluatul foietaj pentru ca este mult mai gustos si fara chimicalele aferente. Este usor de preparat dar necesita ceva timp pentru odihna si racirea aluatului.
Să începem!

Ingrediente:

Pentru foaie:

1 kg de faina alba, 400g unt, 1 lingurita de sare, 5 lingurite de otet, 500ml de apa calduta.
Pentru umplutura:branza, 1 ou, putin lapte

Mod de preparare:

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.

Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori, doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga – dreapta,dreapta – stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere sau o limomadă sunt bine venite!

Pofta buna!

Dacă ți-a plăcut rețeta distribuie și prietenilor!