Advertisement

Prăjitură cu suc de portocale, cea mai delicioasă prăjitură pe care o poți face acasă:

Prăjitură cu suc de portocale, cea mai delicioasă prăjitură pe care o poți face acasă:

 

Am descoperit-o la o petrecere si am cerut pe loc rețeta. E atât de buna si se prepara usor, incat nu iti mai vine sa dai buzna la cofetarie atunci cand ai pofta de o prajitura perfecta. Iata de ce ingrediente ai nevoie:

Pentru blat: 6 oua, 6 lingurig zahar, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, un praf de sare

Pentru crema: 500 g branza de vaci (am folosit Pilos), 200 g unt 82% grasime, 200 g zahar pudra, o fiola esenta de vanilie,

Glazura: 2 plicuri budinca de vanilie, 800 ml suc Santal de portocale, 5 linguri zahar

Mod de preparare:

Blat: Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul (1-2 minute), apoi adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Batem albusurile spuma cu sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu.

Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.

Crema:Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura:

O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi.

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa o impartasesti si cu cei dragi!