Advertisement

Pui în sos de cidru

Pui în sos de cidru

Astăzi, de ziua Franței, vom învăța mai multe despre cea mai recunoscută bucătărie din lume!
Gastronomia franceză face referire la diferite stiluri culinare derivate din tradiția franceză. Acesta a evoluat de-a lungul secolelor ca urmare a schimbărilor sociale și politice din țară. Evul Mediu a văzut dezvoltarea de localuri de lux care au adus preparate din bucătăria franceză la un nivel superior, cu preparate decorate și foarte condimentate, de bucătari precum Guillaume Tirel. Odată cu Revoluția franceză, obiceiurile au fost modificate, cu o utilizare mai sistematică de condimente și cu dezvoltarea utilizării de plante și tehnici rafinate, începând cu François Pierre La Varenne și alți demnitari precum Napoleon Bonaparte, Marie-Antoine Carême.
La aproape un secol după Carême, Georges Auguste Escoffier a dus mai departe munca acestuia, venind cu o abordare mai modernă și mai adecvată atât vremurilor sale, cât și noilor așteptări ale clienților. Carême a inventat, Escoffier a simplificat și a rafinat, făcând din gastronomia franceză standardul absolut.
Pentru a sărbători cum se cuvine ziua națională a țării cu cea mai rafinată și sănătoasă bucătărie, astăzi îți vom împărtăși rețeta unui preparat tradițional francez și anume PUI ÎN SOS DE CIDRU.
Ingrediente:

  • 3 pulpe de pui CocoRico
  • 1 sticlă de cidru
  • 2 cepe mari
  • 1 măr
  • caise uscate (4-5 după gust)
  • curmale (3-4 după gust)
  • stafide (10)
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Adăugă într-o tigaie ulei de măsline și pune la prăjit pulpele de pui. Când încep să se rumenească scoate-le din tigaie. Adaugă ceapa tăiată subțire și ține-o 10-15 minute până când ajunge să prindă o culoare aurie. Adaugă în tigaie puiul rumen, caisele uscate, curmalele, stafidele și 3 sferturi din cidru și amestecăm. Se fierb timp de 30-40 minute la foc mic. Cu 10 minute înainte să termini de gătit puiul, decojește mărul și taie-l în felii subții, apoi adaugă-le în tigaie. Dacă sosul se evaporă, mai adaugă și restul de cidru. După ce preparatul este gata pregătit, pune-l pe o farfurie și servește alături de cei dragi un preparat specific franțuzesc! Adaugă într-un comentariu poza cu puiul în sos de cidru pregătit de tine!