Advertisement

Rețeta de tochitură moldovenească. Ingredientul care face carnea fragedă și parfumată

Rețeta de tochitură moldovenească. Ingredientul care face carnea fragedă și parfumată

Tochitura este fără îndoială unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare printre români. Localurile cu specific românesc își încep meniurile de ce mai multe ori anume cu acest fel de mâncare.

În funcție de zona în care este pregătită, tochitura are anumite denumiri și rețete diferite. Și cu toate acestea, tochitura moldovenească pare a fi cea mai apreciată variantă.

Acest lucru se întâmplă datorită vinului alb sec care este folosit în pregătirea tochiturii atunci când se înăbușă carnea. Vinul în Moldova este preferat morcovului cepei, bulionului și nu numai, ingrediente folosite în restul zonelor. Acesta transformă carnea în ceva fragen și frumos mirositor.

Rețeta din zona Moldovei este simplă și cu toate acestea foarte bună. Conține niște ingrediente fără de care nu ar mai avea același gust unic. Și anume este vorba despre, cimbru, piper, frunze de dafin și usturoi.

Dacă vrei să faci patru sau maxim cinci porții, vei avea nevoie de 1 kilogram de carne de porc de pe pulpă, de pe costițe sau de pe ceafă, de 150 de grame de untură, ulei, sau slănină tăiată foarte mărunt, de 150 sau de 200 de ml de vin alb, sec și de sare, piper, foi de dafin, cimbru, șase sau opt căței de usturoi.

Încearcă să tai carnea de porc cât mai egal posibil în cuburi mici. Cel mai bine se potrivește carnea un pic grasă, nu cea macră.

Pune într-un ceaun să se topească slănina sau untura. Dacă ai doar ulei atunci pune atât cât să umple fundul ceaunului. Și pune carnea. Amestecă prin carne până când acesta devine albă pe toate părțile. Adaugă puțină apă și las-o să fiarbă. De fiecare dată atunci când apa scade trebuie să ai grijă să adaugi alta și să tot amesteci. păstrează focul mic.

Pune după gust ingrediente: cimbru, sare piper, foi de dafin. Când scade apa iar carnea devine ușor maronie, toarnă vinul. Când este aproape gata, pune și usturoiul tocat. și oprește focul după aprroximativ cinci- zece minute.

În unele cazuri în tochitura moldoveneasă se pun organe din porc sau cârnăciori. Dacă vrei să le adaugi, fă-o după ce a dat friptura în primul clocot. Dacă folosești un kilogram de carne, pune aproximativ trei sute de grame de cârnăciori sau organe taiate în cuburi.

Tochitura se mănâncă de obicei cu mămăligă și cu ouă făcute ochiuri. Lafel de important este și modul în care aranjăm farfuriile. Așadar, pune pe o farfurie mare mămăliga în mijloc, peste ea pune ochiul dat cu brânză rasă, iar în jurul mămăligii pune tochitura.