Covrigi de Casă cu Sare in Stil Bavarez

Rating: 5.00
(1)
iunie 13, 2023

Bun venit, dragi iubitori ai gastronomiei! Astăzi, vă invit într-o călătorie culinară inedită, în care vom explora arta delicioasă a pregătirii Covrigi de Casă cu Sare în Stil Bavarez. Acesta este un preparat tradițional din Bavaria, regiunea plină de farmec a Germaniei, care ne cucerește cu aromele sale unice și textura sa perfect crocantă. Haideți să pășim în bucătăria mea virtuală și să descoperim împreună tainele acestui deliciu!

Legătura Personală și Semnificația acestui preparat

Înainte de a explora în detaliu rețeta și ingredientele care dau viață acestui preparat minunat, vreau să împărtășesc cu voi legătura personală și semnificația pe care o deține Covrigul de Casă cu Sare în Stil Bavarez în inima mea. Ca și bucătar pasionat și profesionist, am avut privilegiul de a călători în Bavaria și de a experimenta bucatele tradiționale ale acestei regiuni.

Covrigul de Casă cu Sare în Stil Bavarez este un aliment de bază în gastronomia bavareză și m-a cucerit prin simplitatea și savoarea sa autentică. Este o comoară culinară care mă duce înapoi în amintiri frumoase, atunci când am savurat pentru prima dată acest deliciu proaspăt scos din cuptor, într-o pitorească brutărie de pe străzile Munchenului. De atunci, am decis să aduc această bucurie și în propria bucătărie, pentru a o împărtăși cu voi, dragii mei cititori.

Ingredientele principale ale Covrigilor de Casă cu Sare în Stil Bavarez

Acum că am creat o conexiune emoțională cu această mâncare minunată, să explorăm în detaliu ingredientele principale care alcătuiesc Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez. Fiecare ingredient joacă un rol esențial în crearea aromei și texturii perfecte. Iată o descompunere cuprinzătoare a acestor ingrediente și contribuția lor la gustul general al preparatului:

 1. Făină: Acesta este ingredientul de bază al aluatului pentru covrigi. Făina de grâu conferă structură și elasticitate aluatului, iar cantitatea corectă de gluten asigură un covrig moale în interior și crocant la exterior.
 2. Drojdie: Această ciupercă microscopica este secretul creșterii aluatului și a conferiirea lui aerisire și volum. Drojdia acționează prin fermentație, eliberând dioxid de carbon care face aluatul să crească.
 3. Apă: Un ingredient simplu, dar esențial. Apa ajută la activarea drojdiei și la formarea unui aluat omogen. În plus, asigură hidratarea făinii și contribuie la textura finală a covrigului.
 4. Sare: Elementul care dă numele acestui preparat! Sarea adaugă gust și echilibru în aluat, scoțând în evidență aromele naturale ale ingredientelor și oferind un contrast plăcut cu dulceața covrigului.

Acum că am explorat ingredientele de bază, să trecem la etapa de preparare a Covrigilor de Casă cu Sare în Stil Bavarez.

Cum să pregătești Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez

Dragii mei, este timpul să intrăm în inima bucătăriei și să descoperim pașii magici pentru a crea acești covrigi delicioși. Pregătiți-vă să puneți mâinile la treabă și să experimentați bucuria procesului de frământare și coacere. Iată ghidul meu pas cu pas pentru a pregăti Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez.

Întrebări frecvente despre Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez

Cum pot adăuga un plus de aromă la Covrigii Bavarez?

A: Pentru a adăuga un plus de aromă, puteți încerca să presărați covrigii cu semințe de susan, mac sau chimen înainte de a-i coace. Aceste semințe vor adăuga o notă crocantă și un gust distinctiv.

Pot congela Covrigii ?

Da, puteți congela Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez. Asigurați-vă că-i răciți complet înainte de a-i pune în pungi sau recipiente sigilate în congelator. Păstrați-i timp de până la 2-3 luni și dezghețați-i înainte de a-i reîncălzi.

Pot înlocui drojdia proaspătă cu drojdie uscată?

Da, puteți înlocui drojdia proaspătă cu drojdie uscată în raport de 1:3.

Cum să obțin o crustă crocantă pe covrigi?

Pentru a obține o crustă crocantă pe covrigi, puteți folosi un truc secret: adăugați o tavă cu apă în cuptor în timpul coacerii. Acest lucru va crea un mediu umed, care va contribui la formarea unei cruste mai crocante.

Sfaturi pentru depozitarea Covrigilor de Casă cu Sare în Stil Bavarez

După ce ați pregătit acești delicioși Covrigi de Casă cu Sare în Stil Bavarez, vă veți întreba cum să-i păstrați proaspeți și gustosi pentru mai mult timp. Iată câteva sfaturi pentru depozitarea corectă a acestui preparat:

 • După ce s-au răcit complet, păstrați covrigii într-un recipient ermetic sau într-un sac de hârtie, pentru a-i proteja de umezeală și de expunerea la aer.
 • Evitați depozitarea covrigilor în frigider, deoarece acest lucru poate duce la înmuierea lor.
 • Dacă doriți să le mențineți proaspeți mai mult timp, puteți încerca să înghețați covrigii și să-i dezghețați pe măsură ce aveți nevoie.

Gânduri finale despre Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez

Dragii mei, Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez sunt un deliciu autentic, plin de tradiție și gusturi autentice. Prin intermediul acestei rețete, v-am călăuzit într-o aventură culinară captivantă, în care ați descoperit secretele acestui preparat minunat. Sper că ați simțit pasiunea mea pentru gastronomie și că v-am inspirat să încercați această rețetă în propria bucătărie.

Închei această călătorie culinară cu un gând special: în bucătărie, mâncarea devine artă și gătitul devine o formă de expresie. Așadar, îmbrățișați cu bucurie această artă, explorați noi arome și lăsați-vă imaginația să zburde în culorile și gusturile lumii culinare. Covrigi de Casă cu Sare în Stil Bavarez va fi întotdeauna aici pentru a vă aduce o bucurie culinară aparte.

Știați că?

Știați că originea covrigilor se întoarce în timpuri îndepărtate, până în Imperiul Otoman? Aceștia au fost aduși în Europa Centrală în secolul al XVI-lea și au devenit un aliment popular în regiunile bavareze și austriece. Astăzi, Covrigii de Casă cu Sare în Stil Bavarez continuă să fie o bucurie culinară în viața multor oameni din întreaga lume.

Covrigi de Casă cu Sare in Stil Bavarez

Covrigi de Casă cu Sare in Stil Bavarez

5 from 1 vote
Bine ați venit în călătoria gastronomică unde vă voi împărtăși rețeta mea preferată de Covrigi Bavarezi de casă cu sare. Covrigii aceștia ne vor aduce puțin gustul Bavariei, acasă la noi. Această rețetă necesită un timp de pregătire de 45 de minute, iar timpul de gătit este de 30 de minute. Este o sursă excelentă de proteine și oferă aproximativ 220 de calorii pe covrig.
Servings 8 covrigi
Prep Time 45 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ustensile

 • 1 Bol încăpător
 • 1 Robot de bucătărie sau mâinile pentru a frământa aluatul
 • 1 Cântar de bucătărie
 • 1 Tavă de copt
 • 1 Spumieră

Ingrediente
  

 • 380 g făină poate fi 000 sau 650
 • 5 g drojdie uscată am folosit dr Oetker
 • 270 ml apă călduță
 • 6 g sare
 • 1 linguriță zahăr
 • 2 linguri ulei

Soluție alcalină pentru opărit

 • 1 litru apă
 • 20 g bicarbonat de sodiu

Finisare

 • susan
 • mac
 • sare grunjoasă

Mod de Preparare
 

 • Într-un bol mare am pus făina, drojdia uscată, sarea și zahărul. Am adăugat apoi apa, puțin câte puțin, și am început să frământ aluatul fie cu mâna, fie cu ajutorul robotului de bucătărie. După ce apa a fost încorporată, am adăugat uleiul.
  Făină pentru aluat covrig
 • Am continuat să frământ până când am obținut un aluat moale și elastic care nu se lipise de pereții bolului. Am lăsat aluatul să crească aproximativ 30-45 de minute sau până când și-a dublat volumul.
  Aluat Pentru Covrig
 • În timp ce aluatul creștea, am preîncălzit cuptorul la 250 grade (treapta maximă pentru un cuptor pe gaz). E important ca cuptorul să fie bine încins când punem covrigii la copt.
 • Am cântărit apoi aluatul și l-am împărțit în părți egale. Aluatul meu a avut 600 de grame și l-am împărțit în 8 părți egale.
 • Între timp, am pus apa cu bicarbonatul la fiert. Începând să formăm covrigii, am opărit fiecare covrig, lăsându-l în apa clocotită pentru 5 secunde și scoțându-l apoi cu o spumieră.
 • Am așezat covrigii opăriți în tavă, peste hârtia de copt unsă cu ulei, deoarece altfel se lipesc. Covrigii au fost presărați cu mac, susan și sare grunjoasă.
 • Am copt covrigii la cuptor timp de 15 minute. După acest timp, ar trebui să fie bine copți și frumos rumeniți.
 • Prima serie de covrigi a fost lăsată să se răcească pe un grătar în timp ce m-am ocupat de următoarea serie.

Sfaturi utile

 • Asigurați-vă că apa este suficient de caldă atunci când o adăugați la aluat. Apa călduță ajută la activarea drojdiei.
 • Nu săriți peste pasul de opărire a covrigilor. Opărirea le dă covrigilor acea crustă lucioasă și delicioasă.
 • Dacă preferați, puteți să adăugați și alte semințe la finisare – semințe de in, de floarea soarelui sau chimen sunt doar câteva opțiuni.
 • Haideți să ne bucurăm de această delicioasă rețetă de Covrigi Bavarezi de casă cu sare, o experiență culinară de neuitat! Să aveți poftă bună!

Nutriție pe Porție / Bucată

Serving: 80gCalories: 220kcal
Calories: 220kcal
Course: Aperitive
Bucătărie: Românească
Cuvânt cheie: Covrigi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluarea rețetei
Like
Close
Copyright © 2022 LEMON & LIMES.
Made with by Loft.Ocean. All rights reserved.
Close