Ouă Benedict Surpriza de dimineață ca în poveste

Rating: 5.00
(2)
iunie 8, 2023

Cu fiecare răsărit de soare, răsfoind paginile istoriei culinare, există un fel de mâncare care a triumfat în fiecare cafea de dimineață, fiecare brunch luxos sau masa târzie de duminică. Este Ouă Benedict, în strălucirea și splendoarea sa delicioasă.

O Iubire Eternă pentru Ouă Benedict

Povestea mea cu Ouă Benedict a început cu mult timp în urmă, în prima mea călătorie in Paris. Micul dejun era la fel de impunător ca clădirile care mă înconjurau, iar în centrul său erau cele mai sublime Ouă Benedict. Încă de atunci, am fost fascinat de echilibrul perfect dintre simplitate și complexitate pe care această mâncare reușește să-l împlinească.

Ce sunt Ouăle Benedict?

Ouăle Benedict reprezintă o specialitate culinară originară din America de Nord, mai precis din New York. Acestea sunt alcătuite din ouă poșate, care sunt fierte în apă fierbinte cu oțet, și servite pe o felie de pâine englezească prăjită sau biscuiți, împreună cu șuncă sau somon afumat și un sos cremos și bogat numit Hollandaise.

Originea Ouălor Benedict

Originea Ouălor Benedict este înconjurată de mai multe povești și legende. Unele surse susțin că rețeta a fost creată de un avocat american pe nume Lemuel Benedict, care în anii 1890 a comandat la un restaurant din New York o combinație de ouă poșate, bacon, pâine prăjită și sos Hollandaise.

Cu timpul, rețeta s-a răspândit și a devenit populară în întreaga lume, fiind reinterpretată în diverse moduri pentru a se potrivi gusturilor și preferințelor locale.

Ingredientele Principale ale Ouălor Benedict

Ouă Benedict este ca un balet, fiecare ingredient jucându-și rolul său în dansul de arome și texturi:

  • Ouăle: Inima și sufletul acestui fel de mâncare, perfect poșate, cu o structură cremoasă și o consistență delicată.
  • Șunca: Crocantă la exterior și suculentă în interior, adăugând o textură contrastantă și un gust savuros.
  • Pâinea englezească: Pâinea prăjită este un fundal discret dar necesar pentru toate aromele.
  • Sosul Hollandaise: Acesta este bijuteria coroanei, un sos onctuos, untos și acidulat, care leagă totul împreună.

Variante și modificări ale Ouălor Benedict

Ouăle Benedict pot fi adaptate în funcție de preferințe sau restricții alimentare. Iată câteva variante populare:

Ouă Benedict vegetariane

  • Înlocuiți șunca sau somonul afumat cu spanac gătit și ciuperci prăjite.
  • Puteți adăuga și roșii uscate sau avocado pentru un plus de prospețime și cremozitate.

Ouă Benedict cu bacon

  • Înlocuiți șunca sau somonul afumat cu felii de bacon crocant.
  • Combinația de ouă poșate cu bacon crocant și sos Hollandaise este irezistibilă pentru iubitorii de bacon.

Ouă Benedict cu spanac

  • Înlocuiți șunca sau somonul afumat cu frunze de spanac proaspăt sau gătit.
  • Adăugați câteva felii de roșii proaspete sau roșii uscate pentru un plus de culoare și savoare.

Cum să gătești Ouă Benedict

Primul pas în prepararea Ouălor Benedict este poșarea ouălor. Oua poșată poate părea o provocare, dar cu răbdare și atenție, se poate învăța foarte ușor.

Apoi, prăjești șunca până devine crocantă și aurie. În paralel, într-o altă tigaie, pregătiți pâinea englezească.

Finalul triumfal vine cu prepararea sosului hollandaise. Un amestec de gălbenușuri de ou, unt topit și zeamă de lămâie, amestecat la foc mic până devine cremos.

Întrebări Comune despre Ouă Benedict

De unde vine numele Ouă Benedict?

Numele vine de la un client al restaurantului Delmonico’s din New York, care a comandat acest fel de mâncare după o noapte de petrecere.

Ce fel de pâine pot folosi pentru Ouă Benedict?

Tradițional, Ouăle Benedict sunt servite pe pâine englezească, dar orice fel de pâine de casă ar merge la fel de bine.

Sfaturi de Depozitare

Ouăle Benedict sunt cel mai bine savurate imediat după preparare. Dacă ai rămas cu sos Hollandaise, îl poți păstra în frigider până la 2 zile.

Trucuri și sfaturi pentru reușita Ouălor Benedict

  • Pentru a obține ouă poșate perfecte, adăugați o lingură de oțet în apa în care fierbeți ouăle. Oțetul ajută la coagularea albușului și menține oul compact.
  • Pentru a evita separarea sosului Hollandaise, asigurați-vă că ingrediente precum gălbenușurile de ou și untul sunt la aceeași temperatură înainte de a le combina. De asemenea, amestecați într-un ritm constant și nu lăsați sosul să fiarbă.

Gânduri Finale

Fie că îl servești într-o dimineață liniștită sau într-un brunch festiv, Ouă Benedict este întotdeauna un fel de mâncare care încântă. E un dans al ingredientelor, care împreună creează o simfonie de gusturi și texturi.

Știați că?

În ciuda numelui său, Ouăle Benedict nu au origini benedictine, ci și-au primit numele după un client al unui restaurant din New York!

Încercă rețeta de Ouă Scoțiene

Ouă Benedict Surpriza de dimineață

Ouă Benedict Surpriza de dimineață ca în poveste

5 from 2 votes
Bună tuturor, sunt încântat să împărtășesc cu voi o rețetă care m-a făcut să mă îndrăgostesc de micul dejun: Ouă Benedict de lux, așa cum le-am preparat eu într-o dimineață leneșă de duminică. Aceasta este o rețetă perfectă pentru toți cei care iubesc micul dejun savuros și luxos. Este vorba de ouă poșate delicate, așezate pe o felie de șuncă prăjită și pâine crocantă, toate acestea fiind încununate cu un sos olandez cremos și bogat.
Servings 4 portii
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ustensile

  • 1 Tigaie cu margini înalte
  • 1 Tigaie pentru prăjit
  • 1 Blender
  • 1 spatulă
  • 1 Lingură

Ingrediente
  

  • 4 ouă proaspete
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță Oțet
  • 4 felii Pâine
  • 4 felii Șuncă
  • 1 lingură Zeamă de lămâie
  • 125 g unt
  • Pătrunjel pentru decor
  • Sare și piper după gust

Mod de Preparare
 

  • Pentru început, am încălzit o tigaie cu margini înalte cu apă și oțet. Când apa a început să fiarbă, am redus căldura până când a fost doar un clocot ușor. Apoi, cu grijă, am spart un ou într-o ceașcă și l-am alunecat ușor în apa fierbinte. Am repetat acest proces cu restul ouălor și le-am lăsat să fiarbă timp de 4 minute. După aceea, am scoate ouăle cu o spatulă și le-am lăsat să se scurgă pe un prosop de hârtie.
    oua fierti intregi
  • În timp ce ouăle se poșau, am prăjit felii de pâine englezească și șuncă într-o altă tigaie. Când au devenit crocante, le-am așezat pe farfurii, fiecare felie de pâine având deasupra o felie de șuncă prăjită.
    sunca prajita la tigaie
  • Pentru sosul olandez, am topit untul într-o cratiță mică, pe care am lăsat-o deoparte să se răcească puțin. Între timp, în blender, am amestecat gălbenușurile de ou și zeama de lămâie. Am adăugat untul topit în fir subțire, mixând continuu până am obținut un sos cremos și bogat. La final, am condimentat sosul cu sare și piper.
  • Am așezat ouăle poșate peste șunca prăjită, am turnat sosul olandez deasupra și am decorat cu pătrunjel proaspăt. Și gata! Ouăle Benedict erau pregătite pentru a fi savurate.

Sfaturi utile

  • Cum să poșezi ouăle perfect? Este foarte important să folosești ouă proaspete pentru ouăle poșate. De asemenea, adăugarea de oțet în apă ajută la coagularea proteinelor din ou, ducând la o formă mai rotundă și mai frumoasă.
  • Cum să faci sosul olandez cremos? Cheia pentru un sos olandez reușit este să adaugi untul topit treptat, în timp ce mixezi gălbenușurile de ou și zeama de lămâie. Acest lucru va duce la un sos olandez cremos și delicios.
  • Îndrăznește să încerci această rețetă și să îți începi ziua cu un mic dejun delicios și sățios. Îți garantez că această rețetă de Ouă Benedict va deveni una dintre favoritele tale. Poftă bună!

Nutriție pe Porție / Bucată

Serving: 250gCalories: 330kcalCarbohydrates: 25gProtein: 14gFat: 20g
Calories: 330kcal
Course: Aperitive
Bucătărie: Americană
Cuvânt cheie: ouă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluarea rețetei




Like
Close
Copyright © 2022 LEMON & LIMES.
Made with by Loft.Ocean. All rights reserved.
Close